biznis
43

Denis Zvizdić pozvao investitore na ulaganje u BiH: Želimo radna mjesta za mlade ljude

Piše: E. S. H.
Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je na otvaranju sedmog Sarajevo Business Foruma (SBF) kako je prošle godine u ovo isto vrijeme i na istom mjestu kazao da se Vijeće ministara BiH opredijelilo za refrome koje će od BiH stvoriti ekonomski održivu zemlju. On je rekao kako su godinu dana poslije ti ciljevi ostvareni.

Kosnatatovao je da su ostvareni ciljevi i da je unaprijeđena konkurentnost bh. ekonomije, da je povećan GDP i izvoz, da je smanjen deficit, povećan broj zaposlenih i da su bh. proizvodi postali konkurentni i prepoznati regionalno.

I on je kao i Izetbegović podsjetio prisutne da je BiH predala aplikaciju za članstvu u EU, sa nadom da će u 2017. godini dobiti kanditaski status.

Dodao je da je kreirana pozitivan atmosfera u poslovnom, ali generalno i u političkom smislu u cijelom regionu. Zvizdić je kazao kako su ljudski resursi u BiH posebno zanimljivi stranim investitorima, a koji će svojom kvalitetom sigurno privući pažnju.

"Pozivam Vas na saradnju i ulaganje u BiH. Mi ćemo učiniti sve da vas u tome podržimo. Vijeće ministara i sve institucije u državi stoje vam na raspolaganju. Sve kapacitete stavit ćemo na raspolaganje za vaše ideje koji će kreirati nova radna mjesta, posebno radna mjesta mladim ljudima", zaključio je Zvizdić.