biznis
0

Delegacija Energoinvesta na sajmu energetike u Erbilu

FENA
Ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi Federacije BiH Erdal Trhulj na poziv ministra enegetike u regionalnoj vladi Kurdistana (Irak) Yasina Sheikha Abu Bekira Mawatija, boravi u Erbilu na Međunarodnom sajmu enegetike.

Također, na sajmu od 17. do 20. septembra boravi i delegacija Energoinvesta u kojoj su direktor Enes Čengić i pomoćnik direktora za oblast marketinga i kapitalno zavisne firme Jakub Viteškić.

Ministar Trhulj u Erbilu predstavlja bosanskohercegovačke kompanije radi otvaranja poslovnih mogućnosti na ovom interesantnom tržištu za bh. firme.

Osim susreta s ministrom Mawatijem, delegacija će posjetiti i predstavništvo Energoinvesta u Erbilu, gdje bh. kompanija duže vremena uspješno posluje.

Sajam energetike u Erbilu je odlična prilika za poslovne susrete posvećene energetskim rješenjima u građevinskom i infrastrukturnom sektoru.

Na tom skupu učestvuje i nekoliko desetina hiljada posjetilaca, od vodećih ljudi u industriji do eksperata, te tako omogućuje dinamičnu mogućnost pristupa iračkom i drugim okolnim tržištima, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Energoinvesta.