AIESEC
0

Dani studentske karijere od 14. do 16. juna

Sarajevo-x.com
AIESEC, najveća organizacija koju vode studenti, međunarodna je platforma kroz koju mladi ljudi otkrivaju i razvijaju svoj potencijal i vrše pozitivan utjecaj na društvo punih 56 godina. Ove godine AIESEC realizuje šesti Aiesec Career Days pod sloganom "Take a Chance".

Aiesec Career Days će biti održani 14., 15. i 16. juna, a u tom periodu studenti će imati mogućnost da se upoznaju sa radom i budu dio kompanija koje nude posao, stipendije ili mjesto za volontiranje.

Oficijelna web stranica šestih Career Daysa je www.studentskakarijera.ba. Tu svi zainteresovani mogu naći sve potrebne informacije o projektu, te kreirati svoje profile kako bi se na najlakši način povezali sa kompanijama. Ono što projekat Career Days nudi kompanijama jeste mogućnost zapošljavanja kvalitetnih zaposlenika, te manje vremena za to i manji troškovi procesa zapošljavanja.

O uspjehu ovog projekta govori i podatak da su se prošle godine na dan studentske karijere zaposlila 132 studenta. Ove godine cilj je da se taj broj poveća, kako kroz zapošljavanje, tako i kroz stipendiranje i volontiranje. Kako bi mladima pružili priliku za poslovnu budućnost u našoj državi, pomogli im pri dobijanju stipendija i dali im mogućnost za volontiranje, AIESEC poziva sve kompanije da budu dio ovako značajnog projekta