biznis
0

Dani maline 2011.: Nagrađeni najuspješniji

FENA
U okviru Sajma poljoprivrede, prehrambene industrije, turizma i voćarstva "Dani maline 2011.“, održanog proteklog vikenda u Bratuncu, organizirana su stručna predavanja iz pčelarstva i mljekarstva, a nakon toga uručene su nagrade najboljim pčelarima i proizvođačima mlijeka iz bratunačke općine.

Najbolji proizvođač mlijeka je Katarina Petrović iz Bjelovca kojoj je pripala nagrada od 700 KM, drugoplasirani Salih Ibišević iz Glogove nagrađen je s 500, dok je treću nagradu od 300 dobio Senad Muminović iz Konjević-Polja.

Najboljem pčelaru Refiku Jašiću iz Mihaljevića pripala je nagrada od 400, drugo mjesto i 300 osvojila je Dana Ješić iz Grabovičke rijeke, a treću nagradu i po 150 KM dobili su Ratko Majstorović iz Tegare i Sulejman Ibrahimović iz Glogove.

"Sajam je uspješno organiziran. Mnogi izlagači ostvarili su međusobne poslovne kontakte i sklopili ugovore o saradnji, a oko 3.000 posjetilaca imalo je priliku da vidi proizvode 72 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske i upoznati tehnička dostignuća u poljoprivrednoj oblasti“ rekao je Vjekoslav Stevanović, predsjednik Organizacionog odbora.

I ovog puta, mnogi izlagači su napustili Sajam prije njegovog zatvaranja, a neki i u subotu navečer.

Organizator sajma bila je Općina Bratunac uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Razvojnog programa UN-a i Američke agencije za međunarodni razvoj.