Sarajevo
0

Danas Drugi bh. telekom forum

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U organizaciji Internacionalnog centra za profesionalnu edukaciju (ICPE BiH) u Sarajevu se danas održava 2. bh. telekom forum o temi "Novi servisi u telekomunikacijama".

Cilj 2. bh. telekom foruma je iznijeti pregled ključnih tehnoloških pravaca razvoja telekomunikacijskog tržišta, protumačiti zakonsku regulativu te istaći mišljenja danas vrlo aktualnog pitanja, privatizacije. Sponzori projekta su HT Eronet i M:tel.

  • Ovaj forum je jedinstvena prilika informiranja o novim servisima, stvaranje novih kontakata te svakako izuzetan način za poboljšanje rezultata poslovanja. Forumu prisustvuju poslovni ljudi čija su područja djelovanja telekomunikacije, internet usluge, kao i kablovski operateri ili osobe čija su područje privatnog interesa upravo telekomunikacije, rekla je projekt menadžerica ICPE-a BiH Arijana Miličević.

O privatizaciji telekom operatera, osim što će uz predstavnike telekomunikacija govoriti i predstavnik Sarajevske berze, bit će prezentirani i stavovi Regulatorne agencije za komunikacije, dodala je Miličević.

Generalni direktor M:tel-a Predrag Ćulibrk istaknuo je da će operateri danas posebno razgovarati o razvoju mobilne mreže treće generacije koja nudi pristup mnogim internetskim sadržajima, što uključuje i praktično sve vrste multimedijskih sadržaja.

Glavni govornik Foruma je Oliver Lux, direktor globalne konsultantske kuće Arthur D. Little iz Švicarske. Ostali govornici su poznati stručnjaci iz Hrvatske, između ostalih, Krešimir Profaca, izvršni direktor grupe TELCRO te drugi ugledni predavači.