biznis
10

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market: Lamaruž ekološki sapuni na bazi čistog maslinovog ulja

Klix.ba
Bogatoj ponudi petog Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa doprinosi i kućica Lamaruž u kojoj posjetitelji mogu naći raznovrsne kozmetičke preparate na biljnoj bazi.

Kompanija Lamaruž iz Sovića bavi se proizvodnjom ekoloških sapuna na bazi čistog maslinovog ulja, sa dodacima priodnih sastojaka poput kozjeg mlijeka, lavande, cimeta, meda, eteričnih ulja i ostalih biljnih sastojaka.

Ime je dobila po kombinaciji riječi lavanda, maslina i ruža, koje su prisutne u svakom procesu kreiranja sapuna. Preparati se proizvode hladnim postupkom po uzoru na recepte iz prošlosti, bez dodavanja drugih masti ili ulja.

Na koncu proizvodnog procesa, sapunima se dodaju latice ljekovitih biljaka, te čista eterična ulja za obogaćivanje mirisa. Lamaruž nudi i hidrolate, soli za kupanje i mirise za prostorije.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode u sklopu izložbeno-prodajnih kućica nude posjetiteljima svakog dana od 10 do 22 sata i to na dvije lokacije, na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović i na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra.

Više informacija o Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu možete saznati putem Facebook profila Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa.