biznis
0

Član Nadzornog odbora "Hidrogradnje" podnio ostavku

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Izmir Hadžiavdić, član Nadzornog odbora "Hidrogradnje" d.d. Sarajevo podnio je danas neopozivu ostavku na članstvo u tom odboru.

U pismu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije i Vladi FBiH Hadžiavdić napominje da je kao odgovoran čovjek svjestan da će zbog aktuelne situacije u "Hidrogradnji" nastati nenadoknadive štetne posljedice, ali i da prihvata punu odgovornost za sve što je kao član NO radio u dvogodišnjem mandatu.

-Već nekoliko dana u prostoru upravne zgrade u toku je štrajk nekolicine radnika "Hidrogradnje" koji fizički onemogućavaju pristup radnim mjestima Upravi i uposlenicima "Hidrogradnje" iznoseći pri tome neistine na račun Vlade Federacije BiH, članova Nadzornog odbora i Uprave, o čemu sredstva informiranja svakodnevno izvještavaju. Kao odgovoran čovjek svjestan sam da će zbog toga nastati nenadoknadive štetne posljedice. Zbog toga, prihvatajući punu odgovornost za sve što sam kao član Nadzornog odbora u dvogodišnjem mandatu radio (pola mandata bez naknade), podnosim neopozivu ostavku na članstvo u NO "Hidrogradnje" d.d. Sarajevo, kaže se u Hadžiavdićevom pismu.