biznis
358

Centrotrans predstavio nove autobuse vrijedne 2,7 miliona KM

Piše: I. P.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kompanija Centrotrans je danas u Sarajevu predstavila pet novih autobusa namijenjenih prevozu putnika na međunarodnim linijama.

Direktor kompanije Safudin Čengić kazao je okupljenima na današnjoj prezentaciji kako Centrotans već dugi niz godina posvećuje pažnju ka obnovi voznog parka i da je svjestan činjenice da bez ulaganja ne može opstati na tržištu.

"Mi od 1995. godine radimo na obnovi parka, i svake godine kupujemo 15-20 vozila, polovnih i novih, kako bismo opstali. Ovdje vidite pet novih autobusa, četiri MAN-a sa 49 i 57 sjedišta i jednokatni autobus sa 74 sjedišta. Oni su namijenjeni sa prevoz putnika Sarajevo – Njemačka i Sarajevo – Austrija", rekao je Čengić.

Cijena autobusa je 2,7 miliona KM i riječ je o završnoj fazi investicija u vozni park koje su obavljene tokom 2016. Podsjećamo, pored ovih pet, u prethodnom periodu Centrotrans je kupio 19 autobusa i minibusa namijenjenih za prevoz učenika i prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju.

"Naša namjera je i dalje da kupujemo savremena i kvalitetna vozila kako bismo zadovoljili potrebe naših korisnika. Također, rezultati poslovanja Centrotransa su itekako dobri i daleko bolji nego što su to bili prošle godine", rekao je Čengić.

Ulaganja kompanije u 2016. godini kreću se oko 10 miliona KM, od čega 50 posto otpada na vozni park. Drugi projekti uključuju gradnju autobuske stanice i stambene zgrade u Fojnici, te određenih objekata u Olovu.