Klima uređaj, kuhinja, navigacija...
0

FOTO / Centrotrans Eurolines predstavio 5 novih autobusa

FENA
Centrotrans Eurolines danas je u svojoj autobazi u Sarajevu, brojnim saradnicima i prijateljima kompanije, predstavio pet novokupljenih najsavremenijih turističkih autobusa koji će saobraćati na međugradskim i međunarodnim linijama.

Riječ je o autobusima "MAN Lion's Coach", a nabavljeni su u skladu s Planom investicija za 2011. godinu.

Uz ove, kupljen je i jedan double decker autobus kapaciteta 83 putnika i on će, kako je danas najavljeno, postati sastavni dio Centrotransove flote 15. juna.

U kupovinu ovih šest autobusa je investirano 3,8 miliona KM.

"Na ovaj način građanima BiH nudimo nivo kvaliteta prijevozne usluge koja se očekuje od kompanije kao što je Centrotrans Eurolines. Ovi autobusi su vrhunac tehnoloških dostignuća s euro pet motorom, ugrađenom navigacijom i digitalnim tahografima i svom ostalom opremom koja omogućava ugodno i sigurno putovanje", rekao je tokom promocije generalni direktor Centrotrans Eurolinesa Safudin Čengić.

S ovom posljednjom investicijom, kako je rečeno, ukupna ulaganja Centrotrans Eurolinesa u poslijeratnom periodu za obnovu i kupovinu novih kapaciteta iznose oko 50.000.000 KM.

Novi autobusi "MAN Lion's Coach" raspolažu sa 49 mjesta za sjedenje, posjeduju klima uređaje, audio i videoopremu, toalet, kuhinju s frižiderom, uređaj za navigaciju, a svi agregati autobusa kontroliraju se posebnim kompjuterom koji budno prati ispravnost svih tehničkih komponenti vozila.

Od završetka rata u BiH do danas Centrotrans Eurolines je iz vlastitih sredstava kupio više od 300 autobusa za gradsko-prigradski, međugradski i međunarodni saobraćaj.