Mostar
0

Čeka se na procjenu gubitaka hotela "Ruža"

FENA
Menadžment Hotela "Ruža" u Mostaru za tridesetak dana očekuje definitivnu procjenu revizorske kuće o finansijskim gubicima objekta, nastalim zbog prisilne obustave svih radova u proteklom periodu, potvrdio je Feni menadžer Hotela Edin Batlak.

On je kazao da je angažirana respektabilna revizorska kuća koja ovih dana privodi kraju proceduru procjene cjelokupnog obeštećenja hotela, nakon čega će se znati dnevni gubitak novca investitora.

Investitor i vlasnik Hotela Emir Kečo nije odustao od podizanja tužbe protiv Grada Mostara zbog nastalih gubitaka, što će i učiniti po dobijanju definitivne procjene.

Svi radovi na izgradnji i uređenju hotela obustavljeni su nakon što je stručna komisija UNESCO-a ocijenila da se objekt ne uklapa u arhitektonski ambijent starog jezgra Grada Mostara. Tada je uslijedila i "prijetnja" da će zbog narušavanja izgleda starog dijela grada Stari most biti skinut s Liste svjetske baštine UNESCO-a.

Batlak potcrtava da menadžment i vlasnik Hotela do danas nisu od Svjetskog komiteta za svjetsku baštinu dobili zvaničnu odluku o "Ruži", nakon što je ta organizacija u junu zasjedala u Kanadi.

Stoga se ne mogu niti predvidjeti daljnji potezi i obaveze investitora Hotela do kraja godine jer bi to zbog svih okolnosti bilo neozbiljno, zaključio je Batlak.