biznis
0

Brčko: Preduzeće "Luka" na "pozitivnoj nuli"

SRNA
Direktor Javnog preduzeća "Luka Brčko“ Mustafa Nuković rekao je da ova firma uspijeva da poslovanje održi na "pozitivnoj nuli".

On kaže da se, uprkos smanjenju osnovne djelatnosti pretovara roba, ovo preduzeće održava na "pozitivnoj nuli" zahvaljujući mjerama štednje, prije svega smanjenju plata i angažovanju radnika na drugim poslovima.

Nunković je novinarima u Brčkom rekao da problem plovnosti rijeke Save traje isuviše dugo, ali da se radi na pripremi projekta za rehabilitaciju plovnog puta koji bi finansirala Svjetska banka.

"Ipak, mnogo toga zavisi od angažovanja državnih organa koji do sada nisu pokazali veće interesovanje za ovu oblast. Tako je, na primjer, Hrvatska je duže od godinu dana čekala da administracija BiH parafira sporazum o obilježavanju rijeke Save",napomenuo je Nuković i dodao da na nivou države još nije donesen ni Zakon o plovidbi riječnim vodama.

On navodi da neke aktivnosti ohrabriju da će doći do poboljšanja stanja u ovom preduzeću i ističe da su obezbijeđena sredstava za četiri lota od kojih je jedan izgradnja kolosijeka od željezničke stanice do "Luke", vrijedan oko osam miliona KM, kao i da distrikt Brčko učestvuje u realizaciji projekta čišćenja rijeke Save, čija je procijenjena vrijednost oko deset miliona KM.