biznis
0

Bosnalijek generalni sponzor kongresa kardiologa i angiologa

FENA
Direktor Bosnalijeka Edin Arslanagić i predsjednik Udruženja kardiologa BiH prof. dr. Enver Raljević potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o suradnji u okviru kojeg će Bosnalijek biti generalni sponzor 5. kongresa kardiologa i angiologa BiH u Sarajevu od 22. do 29. maja 2010.

Ugovor je, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, samo nastavak uspješne suradnje između Bosnalijeka i Udruženja.

"Bosnalijek je opredijeljen za podršku nauci u svakom obliku, a kongresi obavezno daju smjernice za razvoj farmaceutske oblasti", kazao je Arslanagić.

Bosnalijek, prateći svjetske trendove ove medicinske disipline, već sada ima zavidnu grupu lijekova iz ove oblasti, dodao je Arslanagić.

U okviru kongresa bit će održan i kongres medicinskih sestara i tehničara iz kardiovaskularne medicine.

"U posljednjih 50 godina ova oblast je jako napredovala i sada je naglasak na prevenciji kardiovaskularnih oboljenja koja su ubica br. jedan u svijetu. Bosnalijek je naš stalni partner u organiziranju ovih kongresa i mi smo zahvalni na podršci koju nam pružaju", istakao je prof. dr. Raljević.

Bosnalijek je, kako je rečeno, za organiziranje kongresa izdvojiti 50.000 KM.

Kongres će okupiti vrhunske svjetske stručnjake iz SAD-a, Austrije, Italije, Mađarske, Švicarske, Turske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, itd.