biznis
0

Bosna Bank International otvorila filijalu u Mostaru

Klix.ba
Bosna Bank International, prva i jedina banka u BiH koja posluje po islamskim finansijskim principima, otvorila je danas filijalu u Mostaru.

Filijala Mostar, smještena u samom srcu grada, u Fejićevoj na broju 32, tehnički je i kadrovski opremljena za pružanje svih usluga stanovništvu i pravnim licima, kao što su prijem i obrada zahtjeva za kredite i kreditne kartice, otvaranje tekućih i štednih računa fizičkim licima, otvaranje računa pravnim licima, obavljanje svih vrsta platnih transakcija…

Filijalu su svečano otvorili direktor BBI-a Amer Bukvić i Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, koja je istakla kako otvaranje filijale BBI u Mostaru ne znači samo više mogućnosti i izbora, kada su u pitanju poslovi stanovništva i kompanija vezani za bankarstvo, već i pet radnih mjesta više.

Ovo je deveta poslovnica/filijala BBI-a, a prva u Hercegovini. Uskoro slijedi otvaranje poslovnice u sarajevskoj općini Novo Sarajevo, a do kraja godine planirano je otvaranje filijala u Tuzli i Zenici.