biznis
0

Bled u Sloveniji ima najbolju malu poslovnu školu u Evropi, The Independent (UK)

Klix.ba
IEDC-Bled School of Management, koja je proslavila svoju 20. godišnjicu u 2006. godini, jedna je od vodećih menadžment škola u Evropi.

Ovaj međunarodni centar usavršavanja menadžmenta, značajno je poslovno mjesto sastajanja i stimulirajuće okruženje za kreativno učenje i razmišljanje. Učesnici iz cijelog svijeta pohađaju IEDC programe podučavani od strane svjetskih predavača iz najboljih poslovnih škola Evrope i Sjeverne Amerike.

Međunarodnim poslovnim menadžerima u svim fazama svojih karijera, kao i talentovanim mladim menadžerima IEDC pruža visokokvalitetno, intenzivno usavršavanje menadžmenta i vodstva; programi su prilagođeni različitim potrebama kako pojedinaca, tako i kompanija. Pored tri izvršna MBA programa (međunarodno akreditovana od strane IQA i AMBA), IEDC takođe organizuje i kratke seminare prilagođene za direktore, specijalno kreirane programe za kompanije, vlade i druge organizacije, te spektar opštih menadžment programa, kao i međunarodnu ljetnu školu za mlade menadžere.

IEDC je međunarodno poznata poslovna škola, gdje više od 70 posto učesnika dolazi iz inostranstva. Svake godine, više od 3.000 menadžera učestvuje u IEDC programima. Od 1986. godine, više od 35.500 menadžera iz 57 različitih država, su pohađali IEDC programe. Više od jedne trećine njih su vrhunski menadžeri. Ovo je činjenica da je IEDC istinski centrar za usavršavanje i značajno mjesto za poslovne susrete zapadno - istočne Evrope.

MBA je apsolutno pridonio mojim individualnim sposobnostima, kao i iskorištavanju mojih resursa, te mojoj umjetnosti izražavanja među ljudima različitih kultura. Takođe je ispunio nedostatke u mom znanju i komuniciranju sa izvrsnim fakultetskim profesorima i sjajnim mladim profesionalcima.

Azra Delalić, Bosna i Hercegovina, Program Menadžer – Austrijski ured koordiniranja, Austrijska Ambasada

Izvedbeni MBA Program na IEDC-u u mnogočemu se obogaćuje. Kreativno okruženje naglašava ulogu umjetnosti u biznisu i potiče proces učenja sa mojim međunarodnim kolegama. Za mene je modularni format najbolji način kombiniranja rada i učenja.

Dietmar Sternad, Austria, Managing Director Verlagsgruppe Styria GmbH & Co KG

IEDC stavlja veliki značaj na učenje iz umjetnosti; umjetnost kao inspiracija vođa i menadžera, kao i učenje sakupljeno od drugih profesionalaca, su specijalni elementi IEDC nastavnog pristupa. IEDC sadrži sopstvenu kolekciju umjetnosti, te neprekidno razvija kreativno okruženje za krativno vodstvo.

Dana 27. februara održava se prezentacija IEDC MBA programa u poslovnoj zgradi UNITIC u Sarajevu. Više informacija možete pronaći na IEDC web stranici.