Protest u Zenici
0

Bivši radnici "Krivaje" traže pokretanje stečaja

FENA
Pedesetak bivših radnika Industrijskog preduzeća "Krivaja" iz Zavidovića protestvovala je danas ispred Općinskog suda u Zenici, iskazujući nezadovoljstvo, kako su istakli, radom ovog suda.

Od stečajnog sudije Rame Ljevakovića, okupljeni traže da odmah pokrene stečaj nad imovinom Krivaje, koji je prolongiran, nakon što je Vlada FBiH na račun Općinskog suda u Zavidovićima uplatila sredstva za izmirenje obaveza prema 172 bivša radnika Krivaje. Međutim, sredstva nikada nisu postala operativna, zbog čega su ovi ljudi odlučili od zeničkog suda pred kojim se vodio proces registracije novog preduzeća "Krivaja 1884" zatražiti stečaj.

"Prepušteni smo sami sebi. Čak su nam i advokati okrenuli leđa. Ne interesuje nas više Krivaja 1884, o posljedicama ne razmišljamo, želimo da se naš slučaj riješi, da možemo u penzije", izjavio je Mirsad Polić, bivši radnik IP Krivaja.

S predstavnicima okupljenih bivših radnika zavidovićkog preduzeća kako je najavljeno, o njihovim zahtjevima razgovarat će Dijana Ajanović, predsjednica Općinskog suda u Zenici.