biznis
0

"Bira" počinje proizvodnju savremenih frižidera

FENA
Tvornica rashladnih aparata ,,Bira" iz Bihaća plasirat će u augustu na tržište Bosne i Hercegovine prve primjerke savremenih frižidera. Probna proizvodnja osam potpuno novih proizvoda, kako saopćavaju iz "Bire", počinje ovih dana, a redovna u augustu.

Bira" već 20 godina proizvodi rashladne aparate, a prvi put nakon rata u prilici smo da ponudimo novu paletu proizvoda, koja je konstruktorski i dizajnerski u cIjelosti osmišljena u našem razvojnom odjeljenju. Radi se o osam vrsta savremenih rashladnih aparata koji su široki 540 milimetara, korisne zapremine od 160 do 280 litara, s jednim ili dvoje vrata – pojasnio je Faruk Hadžipašić, direktor ,,Bire".

Kako ističu iz "Bire" riječ je o rashladnim uređajima s novim, savremenim, dizajnom i konstrukcijom, koji su projektirani u skladu s evropskim standardima i u potpunosti pripremljeni za tržište Evropske unije, i što je vrlo bitno, niske potrošnje energije.

,,Biru" je prije dvije godine privatizirao ,,Robot" iz Sarajeva, koji se obavezao da će u tri godine uložiti 16,5 miliona KM i osigurati posao za 300 novih radnika.