biznis
0

BH Telecom pustio u rad opremu za nove servise

FENA
Povodom 17. maja, Dana svjetskih telekomunikacija i informacionog društva, i 145 godina Međunarodne telekomunikacione unije (ITU), BH Telecom je danas u 14 sati pustio u rad novu komunikacionu opremu, koja će korisnicima usluga BH Telecoma omogućiti pristup najnovijim servisima iz oblasti telekomunikacija (širokopojasni pristup Internetu, Moja TV i sl.).

Tema ovogodišnjeg Dana svjetskih telekomunikacija i informacionog društa je "Bolji grad, bolji život s ICT-ovima".

Radovi na modernizaciji i proširenju mreže su završeni u mjesnim zajednicama Pendičići, Delijaš, Šabići i Sinanovići a uskoro će biti i u ostalim mjesnim zajednicama općine Trnovo, saopćeno je iz BH Telecoma.

"Smatramo da ruralna područja u BiH treba modernizirati tako što će svako domaćinstvo imati mogućnost korištenja informaciono – komunikacijskih tehnologija. S obzirom na ovogodišnju temu Dana svjetskih telekomunikacija, počinjemo i s realizacijom projekta ''Optika do svakog stana u Kantonu Sarajevo", izjavio je regionalni direktor Direkcije Sarajevo Hajrudin Šuman.

BH Telecom zahvaljuje na povjerenju svim korisnicima usluga te svim domaćim i inostranim partnerima na uspješnoj višegodišnjoj saradnji.