biznis
10

BH Telecom objavio konkurs za donacije bolnicama i javnim kuhinjama

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kompanija BH Telecom je objavila konkurs za dodjelu donacija zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na području Bosne i Hercegovine, a koje su namijenjene za finansiranje programa, projekata ili aktivnosti nabavke medicinskih uređaja i opreme za zdravstvene ustanove, te nabavke namirnica i kuhinjske opreme za javne kuhinje.

Pravo učešća na konkursu imaju pravni subjekti registrovani na području Bosne i Hercegovine za djelatnost zdravstva, a koji registrovanu djelatnost obavljaju na nivou kliničkih centara ili kantonalnih bolnica, te pravni subjekti registrovani na području FBiH koji djelatnost organizovanja i rada javnih kuhinja obavljaju na području jednog ili više kantona.

Zahtjev za dodjelu donacija podnosi se na obrascu "Prijava za dodjelu donacija" koji je moguće preuzeti u BH Telecomu ili na web stranici kompanije, a uz koji je potrebno dostaviti traženu dokumentaciju.

Konkurs je otvoren do 26. oktobra, a kvalifikacija i ocjena prispjelih prijava za odabir i dodjelu donacija bit će vršena na osnovu kriterija dobrobiti za društvenu zajednicu i ispunjenja općih uslova za dodjelu donacija.

Nakon provedene procedure, konačan spisak dobitnika donacija bit će objavljen u Službenim novinama Federacije BiH i na web stranici BH Telecoma, a s odabranim dobitnicima bit će zaključen ugovor o dodjeli donacije. Donacije će biti dodjeljivane isključivo u novčanim sredstvima, uplatom na transakcijski račun korisnika, odnosno primaoca donacije.

BH Telecom je u posljednjih 10 godina posredstvom javnih konkursa donirao oko 13 miliona KM neprofitnim organizacijama u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, saopćeno je iz te kompanije.