biznis
9

BH Telecom i u narednoj sezoni sponzor nogometne Premijer lige BiH

FENA
Kompanija BH Telecom i u nerednoj sezoni bit će generalni sponzor nogometne Premijer lige BiH.

Po riječima generalnog sekeratara Nogometnog saveza BiH Jasmina Bakovića, pregovori s ovom kompanijom su u završnoj fazi, a uslovi pod kojma će biti potpisan ugovor bit će identični s onim od prošle sezone.

"Ugovorni iznos bit će dovoljan da pokrije troškove kotizacije klubova za učešće u takmičenju. To znači da će svi klubovi Premijer lige BiH i ove sezone biti oslobođeni kotizacija i plaćanja naknada za službena lica i sve ono što je propisano odlukama NSBiH. Ono što je bitno za ovo sponzorstvo je da se za njega vežu i prava tv prijenosa utakmica. Apelujemo na klubove da ne potpisuju nikakve pojedinačne ugovore s pojedinim tv kućama prije nego što dobiju rapored tv prijenosa u nerednoj polusezoni", kazao je Baković.

On je podsjetio je da je NSBiH zaključio sponzorski ugovor i s velikom svjetskom kompanijom Adidas. U sklopu tog ugovora Savez je za sve klubove Premijer lige osigurao lopte kojim će se igrati sve utakmice u bh. elitnom takmičenju.

"Svaki klub iz Premijer lige će dobiti po 50 Adidas lopti. Isporuku lopti očekujemo u drugoj polovini jula. Radi se o loptama "Brazuca", kojim se igraju utakmice Svjetskog prvenstva u Brazilu. Radi se najkvalitetnijim loptama i vjerujem da će klubovi i igrači biti zadovoljni. Čim budu dopremljene u Savez odmah ćemo ih distrubuirati klubovima, kako bi već od 1. kola sve utakmice bile igrane s tim loptama", kazao je Baković.

BH Telecom Premijer liga BiH u sezoni 2014./2015. startuje 2. augusta.