Nakon nastupa na prestižnom sajmu
0

Bh. proizvođači namještaja izvoze u Velike Britaniju

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon posjete nedavno održanom sajmu namještaja u Birminghamu INTERIORS NEC 2011., jednom od najprestižnijih sajmova namještaja u Evropi na kojem izlaže više od 600 izlagača i koji nudi mnoštvo mogućnosti za uspostavljanje korisnih poslovnih kontakata i razmjenu informacija, firme iz BiH počele su s pripremanjem uzorka za prodaju i organizovanjem prvih naručenih isporuka, saopćeno je danas iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Posjetu sajmu INTERIORS NEC 2011. organizirala je Vanjskotrgovinska komora BiH (Agencija za promociju izvoza Bosne i Hercegovine- BHEPA) u saradnji i uz podršku FIRMA konzorcija BiH.

U Birminghamu je bh. delegacija dogovorila s kompanijom Woodline Marketing Ltd. način istupa na tržištu Velike Britanije putem koncepta prodajno-proizvodne agencije (PPA).

Tim povodom danas je u Vanjskotrgovinskoj komori BiH upriličen sastanak predstavnika Woodline Marketinga i predstavnika 11 firmi iz BiH na kojem je zaključeno da se nastavi rad na uspostavljanju i jačanju prodajno- proizvodene agencije (PPA) za tržište Velike Britanije.

Agencija, čije će marketinške aktivnosti podržati FIRMA konzorcij BiH, firmama iz BiH pružiti će podršku kako bi što uspješnije odgovorile na zahtjeve tamošnjeg tržišta, a pomagat će im i u prodajnim aktivnostima.

Svi učesnici današnjeg sastanka su se složili da kompanija Woodline Marketing Ltd. na području Velike Britanije djeluje kao predstavnik za prodaju za firme iz BiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici firmi Urban iz Banje Luke, Scontoprom iz Prijedora, PD Krivaja 1884 iz Zavidovića, Nova Forma iz Šamca, Standard iz Prnjavora, Artisan iz Tešnja, Stil iz Cazina, Smrča iz Bosanske Krupe, Šipad Komerc iz Sarajeva, Nova DI Vrbas iz Banje Luke i Bosnian Beech Line iz Sarajeva.