Sajam organske proizvodnje
0

Bh. kompanije organizirano na sajmu "Biofach" u Njemačkoj

FENA
Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH), uz podršku USAID-Sida FARMA Projekta i Švicarskog programa za promociju uvoza u EU (SIPPO), organizirat će zajednički nastup kompanija iz BiH i na narednom sajmu "BioFach" koji će biti održan od 13.do 16. februara 2013. godine u Nirnbergu, u Njemačkoj.

Riječ je o jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova organske proizvodnje na kojem se predstavi i više od 2.500 izlagača, a tokom ovogodišnjeg sajma, u istoj organizaciji, u Nirnbergu je bilo prisutno osam bh. kompanija.

Kako ističu iz VTKBiH, u svrhu nastupa na sajmu "Biofach 2013.", namjeravaju zakupiti prostor od 60 m2 na kojem bi izlagalo maksimalno osam bh. kompanija.

Prema kriterijima VTKBiH, kompanije koje žele izlagati na tom sajmu moraju obavezno posjedovati validan organski certifikat za tržište EU u vrijeme održavanja sajma, biti proizvođači/prerađivači iz oblasti ljekovitog i aromatičnog bilja, šumskih plodova i eteričnih ulja te strateški opredjeljene za izvoz na tržište EU i imati adekvatan kvalitet proizvoda.