Privredna komora FBiH
0

Bh. firme učestvuju na sajmu energetike u Beogradu

FENA
U organizaciji komorskog sistema BiH putem Privredne komore Federacije BiH (PKFBiH), bosanskohercegovačke kompanije učestvovat će na 6. međunarodnom sajmu energetike "Energetika 2010." u Beogradu od 13. do 15. oktobra.

"Na sajmu će se predstaviti bh. firme za projektovanje, proizvodnju, montažu i konsultantske usluge iz oblasti energije uključujući i članice Energoinvest grupe", kazala je Feni savjetnica u ovoj komori Šemsa Alimanović.

Cilj ovakvih manifestacija, po njenim riječima, jeste da se ukaže na mjesto energije u razvijenom društvu, značaj razvoja obnovljivih izvora energije, kao i na unapređenje i očuvanje kvaliteta životne sredine.

Svoje proizvode i usluge već tradicionalno predstavljaju ugledne kompanije iz regije u oblasti proizvodnje i distrubucije gasa, nafte, uglja, obnovljivih izvora energije, privredne komore, konzorciji, rudnici, istraživački instituti i drugi.

Na sajmu će biti prezentirani projekti iz oblasti energije i obnovljivih izvora energije koje finansira EU, a predviđen je i niz stručnih programa.

"Ovakvi sajmovi mogu doprinijeti boljoj prezentaciji naše privrede u cjelini", dodala je Alimanović.