Letovi odgođeni zbog viza
0

BH Airlines leti za Amsterdam od 16. decembra za 145 eura

Sarajevo-x.com
Aviokompanija BH Airlines od 16. decembra uvodi letove za Amsterdam tri puta sedmično, a cijena karte iznosi 145 eura (uključene aerodromske takse) uz dodatnu naplatu usluge "ticket service charge" u turističkim agencijama.

Letovi za Amsterdam su prvobitno bili planirani za 2. decembar, ali su odgođeni zbog datuma ukidanja viznog režima za građane Bosne i Hercegovine.

"Naše informacije govorile su da će vize biti ukinute 2. decembra pa smo stoga i najavili otvaranje linije za taj datum. Nakon što je objavljen novi datum početka bezviznog režima kompanija je samo pomjerila letove za 16. decembar", rekao je naš sagovornik iz BH Airlinesa.

Putnici će imati priliku letjeti za Amsterdam utorkom, četvrtkom i nedjeljom. BH Airlines će na ovoj liniji koristiti nedavno kupljeni Airbus A319.

Kompanija će 16. decembra organizovati promotivni let ka ovoj destinaciji za pripadnike sedme sile i poslovne partnere. Svi putnici koji budu imali čast zakoračiti na tlo Evropske unije samo dan nakon ukidanja viza, uživat će u cjelodnevnom boravku u Amsterdamu.