Berza
0

Sarajevska berza podržava nominaciju Sarajeva za domaćina konferencije IFTA

FENA
Sarajevska berza vrijednosnih papira (SASE) uključila se u kampanju podrške nominaciji Sarajeva kao mjesta održavanja naredne konferencije International Federation of Technical Analysts (IFTA) koju organizira Društvo za tržište studije iz Sarajeva.

IFTA je, kako se navodi u saopćenju SASE, globalna organizacija investicionih menadžera, savjetnika, analitičara i novinara koja se bavi standardizacijom znanja i istraživanjima u oblasti tehničke finansijske analize, sa sjedištem u Marylandu (SAD), dok je Društvo za tržišne studije iz Sarajeva njen prvi član u jugoistočnoj Evropi.

Svoje izraze podrške nominaciji, SASE je uputila IFTA-i, naglašavajući opredijeljenost za najbolje prakse s finansijskih tržišta, ambiciju da BiH postane model uspješne primjene najboljih metoda i prednosti Sarajeva kao grada domaćina.

Nadamo se da će se poslije Pariza, Čikaga i Berlina, iduće godine Sarajevo pokazati kao dobar domaćin i zauzeti svoje mjesto na globalnoj finansijskoj mapi, a BiH projektovati sliku države opredijeljene za najbolje analitičke prakse finansijskih tržišta. saopćila je Sarajevska berza.