Berza
0

Obveznice NLB Razvojne banke uvrštene na tržište Banjalučke berze

FENA
Na sjednici Komisije za kotaciju Banjalučke berze koja je danas održana odlučeno je da se obveznice NLB Razvojne banke AD Banja Luka uvrštavaju na službeno berzansko tržište – segment obveznice i ostali dužnički instrumenti.

Obveznicama NLB Razvojne banke AD Banja Luka počinje se trgovati 1. oktobra, kontinuiranom metodom trgovanja, saopćeno je iz Banjalučke berze.

Javnom ponudom obveznica NLB Razvojne banke AD Banja Luka upisano je i uplaćeno 50.000 diskontnih obveznica nominalne vrijednosti 100 KM, s godišnjom kamatnom stopom od 5,75 posto i rokom dospijeća od tri godine.

Uvrštavanjem obveznica na službeno berzansko tržište Banjalučke berze omogućen je sekundaran promet obveznicama da datuma dospijeća obveznica. Banjalučka berza neće naplaćivati provizije za uvrštavanje obveznica na službeno berzansko tržište i provizije na trgovinu obveznicama u cilju razvoja tržišta dužničkih instrumenata.

Pored toga na sjednici Komisije za kotaciju odlučeno je da se u berzanskom sistemu trgovanja Banjalučke berze poveća broj akcija emitenta Nova banka a.d. Banja Luka po osnovu desete emisije akcija privatnom ponudom. Broj akcija se povećava za iznos od 6.519 akcija, odnosno s 36.623 akcije na 43.142 akcije.