biznis
259

Beograd za Novu godinu posjetilo oko 150.000 ljudi, prihod oko 25 miliona eura

FENA
Beograd je tijekom novogodišnjih praznika posjetilo oko 150.000 ljudi, a turistima koji su 2016. dočekali u srbijanskoj prijestolnici ponuđen je bogat i raznovrstan program, ocijenio je u subotu gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji od novogodišnjih praznika očekuje prihode veće od 25 miliona eura.

Prvi čovjek Beograda kaže kako su gradske vlasti donijele dobru odluku da se Nova godina na beogradskim trgovima i ulicama proslavlja četiri dana, a na koncertima ispred državnog parlamenta u četiri večeri bilo više je više 150.000 Beograđana i njihovih gostiju iz regije.

"Na taj smo način turistima ponudili kvalitetan i raznovrstan sadržaj, a popunjenost smještajnih kapaciteta u gradu je sto posto", rekao je Mali, dodavši da je postignut svojevrsni rekord jer “nikad nije bilo više turista” i sve je prošlo bez incidenata.

Gradonačelnik Beograda je ranije rekao da je gradska uprava za doček Nove godine izdvojila oko 165 000 eura, ulažući u veći prihod od turista, te najavio da će sljedeće godine izdvojiti još više ako se koncept višednevnog slavlja pokaže profitabilnim.

Iako još nema konkretnih podataka, gradonačelnik Beograda je izjavio da se očekuju rekordni prihodi, koji "nikako ne mogu biti ispod 25 do 30 miliona eura", navevši kao usporedbu doček 2015. kad je Beograd ugostio oko 60.000 turista i uprihodio oko 17 miliona eura.

Na centralnoj proslavi dočeka Nove godine na koncertu ispred Skupštine Srbije nastupili su poznati akcijski glumac Steven Seagal sa svojim rock-blues bendom i folk pjevačica Lepa Brena, a koncerti estradnih zvijezda počeli su dva dana prije Nove godine i završili na reprizi dočeka.