Od 15. do 19. septembra
0

Bee fest: 95 izlagača na 100 štandova

FENA
Osmi međunarodni sajam pčelarstva i pčelarske opreme "Bee fest - Dani pčelarstva" bit će održan od 15. do 19. septembra ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović.

Više od 95 prijavljenih izlagača iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, kao i iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske prezentirat će svoje proizvode na oko 100 sajamskih štandova.

Na Sajmu će biti predstavljeni najkvalitetniji pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, literatura i oprema za pčelarstvo.

Kako ističu iz Direkcije "Bee-festa", udruženja pčelara iz više gradova BiH, Hrvatske i Srbije planirale su i organizirane posjete ovom sajmu.

Edukacioni dio bit će održan 18. septembra u Domu Oružanih snaga BiH, dok će okrugli stol o aktualnim pitanjima u oblasti pčelarstva biti održan dan ranije u Biznis centru Općine Centar.

I ove godine će biti obavljena laboratorijska analiza izloženih proizvoda te nagrađeni najkvalitetniji pčelinji proizvodi i preparati na toj bazi i dodijeljena titula "Med medova".