biznis
0

BBI već posjetilo više od 200.000 ljudi

Sarajevo-x.com
Prema procjenama BBI Centra ovaj suvremeni poslovni objekt u samom centru grada u proteklih 5 dana posjetilo je više od 200.000 ljudi. Budući da slijede dani vikenda u naredna 2 dana također se očekuje velika posjećenost.

„Drago nam je da su BBI Centar ljudi zaista doživjeli kao mjesto susreta, što i jeste naša vizija“, kaže Salih Musić, koordinator komunikacija BBI Centra

Zanimljivo je da je parking BBI Centra u četvrtak posjetilo više od 2.000 vozila i da se u o ovom dijelu Centra stvarala najveća gužva. „Ovom prilikom pozivamo građane da prije pokretanja vozila i izlaska s parking mjesta, plate korištenje parkinga na naplatnim mjestima koje se nalaze na etažama -2 i -1, kako se ne bi stvarala gužva na samom izlazu s parkinga“, dodaje Musić.

Autor projekta BBI Centar je „Grupa Arh“ na čelu sa glavnim projektantom Seadom Gološom i zajedno sa Enidom Mujanović, projekt menadžericom BBI Centra. „Posebno nam je drago da su nam pozitivne kritike o uređenju Centra uputile arhitekte iz Italije, Francuske, Njemačke i drugih europskih zemalja. S obzirom da su došli na otvaranje prodajnih prostora određenih robnih marki, oni su proteklih dana bili naši gosti“, ističe Musić.

Od 2006. do 2009. godine, koliko je trajala izgradnja, za projekat je bio zadužen mali tim kompanije BBI Leasing & Real Estate. Za koordinaciju cijelog projekta bio je odgovoran Sead Živalj, direktor BBI Leasing & Real Estate, a njegov sadržaj koncipirala je Elma Nuhbegović, marketing menadžerica BBI Leasing & Real Estate.