biznis
0

BBI uspostavila nove kreditne linije sa bankama iz islamskog svijeta

Sarajevo-x.com
Bosna Bank International, prva i jedina banka u Bosni i Hercegovini koja u posluje po islamskim principima, uspostavila je nove kreditne linije sa bankama iz Bahreina, Pakistana, Egipta, Sudana, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bosna Bank International, prva i jedina banka u Bosni i Hercegovini koja u posluje po islamskim principima, uspostavila je nove kreditne linije sa bankama iz Bahreina (Al Baraka Islamic Bank), Malezije (Affin Bank), Libije (Sahara Bank), Pakistana (Al Baraka Islamic Bank), Egipta (Egyptian Saudi Finance Banki) Sudana (Egyptian Saudi Finance Bank), Turske (Al Baraka Turk Participation bank) i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Uspostavom ovih kreditnih linija, uspostavljene su i direktne veze BBI sa navedenim bankama, što uveliko skraćuje i pojeftinjuje put za zaključivanje akreditiva i garancija. Ova finansijska saradnja naročito je značajna za bh. kompanije koje imaju poslovne aktivnost u zemljama Magreba i Arapskog poluotoka.

Na ovaj način Bosna Bank International je sebi i svojim komitentima omogućila finansijske transakcije bez posrednika i po puno pristupačnijim cijenama.