biznis
0

Barr objavio izvještaj o preuzimanju Plive

FENA
Nakon preuzimanja Plive, američka farmaceutska kompanija Barr i osobe koje s njim zajednički djeluju, raspolažu s ukupno 91,74 posto Plivinog temeljnog kapitala, a u Skupštini Plive Barr ima 96,38 posto glasova, podatci su iz izvještaja o preuzimanju Plive koje je Barr objavio u današnjim dnevnim novinama.

Barr je izvještaj o preuzimanju Plive Barr objavio u skladu s obvezama iz Zakona o preuzimanju dioničkih društava. Nakon preuzimanja, Barr i osobe koje s njim zajednički djeluju, raspolažu s ukupno 17.056.977 Plivinih dionica s pravom glasa, ukupne nominalne vrijednosti 1,7 milijardi kuna, što predstavlja 91,74 posto Plivinog temeljnog kapitala.

Kao što su prethodno objavili Pliva i Barr, Upravu Plive i dalje će voditi Željko Čović, član Uprave ostaje Ivan Mijatović, a u Upravu ulaze tri nova člana - Paul M. Bisaro, predsjednik i glavni operativni direktor Barra, Tim Sawyer, potpredsjednik zadužen za prodaju generičkih proizvoda u Barru, te Zdravka Knežević, izvršna direktorica Globalnog istraživanja i razvoja u Plivi.

Odluku o promjeni u sastavu Uprave donio je početkom ove sedmice Nadzorni odbor Plive, koji je također odlučio da se za 19. decembra sazove izvanredna Glavna skupština Plive na kojoj će se izabrati novi Nadzorni odbor.

Također je najavljeno da će Nadzorni odbor Plivine financijske rezultate za devet mjeseci zaključno s 30. rujnom ove godine, razmotriti na svojoj sjednici 7. studenog.