Cijena oko 500 eura
0

Banjalučka fabrika proizvodi skupocjene tene za Adidas

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Banjalučka fabrika obuće "Bema" počela je proizvodnju tena za golf za njemački "Adidas", a prva probna serija dobila je visoke ocjene, izjavio je Srni tehnički direktor "Beme" Marinko Umićević.

"Bema' je uradila 1.000 probnih pari gornjih dijelova tena za golf Porsche dizajna", rekao je Umićević, naglasivši da su u razradi modela učestvovali tehnolozi i modelari "Beme".

Prema njegovim riječima, cijena jednog para ovih patika je oko 500 eura, jer je izrada veoma zahtjevna i radi se laserom i graviranjem - sito štampom.

"Na naše veliko zadovoljstvo i iznenađenje naših partnera modele smo uspjeli da dobro uradimo, zajedno sa našim kooperantima 'Valek komerc' i 'Grafotiskom", rekao je Umićević i dodao da se u "Bemi" ovih dana očekuje proizvodnja još 1.000 pari ovih tena.

Tehnički direktor "Beme" istakao je da se, s obzirom na dosadašnju isporučenu robu i zadovoljstvo predstavnika "Adidasa", u budućnosti može očekivati veći obim posla za poznati svjetski brend.

Umićević je podsjetio da "Bema" od osnivanja 2. avgusta 2004. godine proizvodi modnu i visokomodnu obuće za poznate kupce, te da se proizvodi u potpunosti izvoze na zahtjevno strano tržište.

"Bema" zapošljava 1.200 radnika i dnevno proizvodi 7.500 pari obuće, a u prošloj godini ostvarila je izvoz robe vrijedan 15 miliona eura.