biznis
0

Banja Luka: Ostvariti veću privrednu saradnju firmi iz Banje luke i Hrvatske

FENA
Dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš, ministar trgovine i turizma RS-a Predrag Gluhaković i generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Miroslav Buličić ocijenili su danas da postoji mogućnost većeg privrednog povezivanja firmi iz Hrvatske i Banje Luke, odnosno RS i BiH.

Na sastanku u Banjoj Luci konkretno je razmatrana mogućnost, kako je naglasio dopredsjednik Čordaš, učešća hrvatskih privrednih subjekata na predstojeća dva sajma knjige i piva koji će se uskoro održati u Banjoj Luci.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici preduzeća "Glas srpski - Trgovina", koji su i organizatori Sajma knjige, od 11. do 16.septembra u Banjoj Luci, odnosno sajma piva krajem septembra.

Čordaš je kazao da jedino razvoj privrede i u BiH i Hrvatskoj omogućava bolji život, te se založio za veću suradnju u toj oblasti uz aktivno učešće entitetskih i državnih nadležnih predstavnika.

Konzul Miroslav Buličić istaknuo je da od početka mandata pokušava oživiti ekonomsku saradnju RS, BiH i Hrvatske, te najavio da će se pokušati uvrstiti sajamske manifestacije u Banjoj Luci u program Gospodarske komore Hrvatske, što stvara stabilnu perspektivu razvoja i privredne suradnje, kao i prezentacije roba široke potrošnje i u BiH i Hrvatskoj.