biznis
0

Bamcard potpisao novi petogodišnji ugovor sa ABS bankom

FENA
BamCard dd Sarajevo, jedini VISA i MasterCard certificirani EMV personalizacijski i procesni centar treće strane u BiH, danas je objavio da je potpisao novi petogodišnji ugovor o pružanju usluga na području kartičnog poslovanja s ABS Bankom dd Sarajevo.

BamCard dd Sarajevo nastavit će pružati Banci sveobuhvatan paket kartičnih usluga, uključujući personalizaciju VISA EMV kartica, autorizacije, kontrolu i prevenciju zloupotreba, kreiranje i kovertiranje mjesečnih izvještaja, upravljanje mrežom bankomata i POS terminala, te usluge Pozivnog centra.

"Nakon uspješnog preuzimanja ABS banke od Steiermaerkische Sparkasse iz Austrije imamo vrlo ambiciozne poslovne planove koji podrazumijevaju i kartično poslovanje kao vitalni dio našeg retail poslovanja" rekla je gđa Zahida Karić, izvršni direktor ABS banke.

"U BamCard d.d. Sarajevo prepoznali smo dugogodišnjeg pouzdanog partnera koji ima snage i znanja da nas podrži u ostvarenju postavljenih ciljeva. Uvjereni smo da je širina naše poslovne mreže, dugoročna tradicija poslovanja i BamCard kartična tehnologija već isprobana formula uspjeha," dodala je Karić.

Direktor BamCard dd Sarajevo izrazio je zadovoljstvo što su obnovili petogodišnji ugovor sa ABS bankom dd Sarajevo, znajući da je ova banka VISA principal, te da igra značajnu ulogu na domaćem bankarskom tržištu.

-Nadamo se da će uskoro doći do dogovora sa ostalim našim bankama klijentima o pridruženom VISA članstvu putem ABS banke, kazao je on.