Edin Hrapović
0

"B&H Airlines ne ukida liniju za Beč

FENA
B&H Airlines ne ukida liniju za Beč, koja funkcionira već dvije godine, izjavio je Feni uime BH Airlinesa Edin Hrapović demantirajući navode pojedinih medija koji tvrde da će ta linija biti ukinuta u dogledno vrijeme.

Hrapović je istakao da ova linija funkcionira već dvije godine te da putnike za Beč kompanija B&H Airlines prevozi četiri puta sedmično.

"B&H Airlines će uskoro, u skladu s ljetnom sezonom, putnike za Beč prevoziti šest puta", kazao je Hrapović.

U izjavi Feni Hrapović je potvrdio da je nedavno održan radni seminar za sve generalne zastupnike prodaje ove kompanije u Evropi i Bosni i Hercegovini.

Uposlenici B&H Airlinesa iz sektora prodaje, operativnih poslova, marketinga i platnog prometa omogućili su svojim direktnim predstavnicima iz Austrije, Danske, Holandije, Njemačke i Švicarske da se tokom trodnevne radionice informiraju o novim radnim procedurama, a sve shodno pripremi za ljetni red letenja B&H Airlinesa.

"Zbog ukidanja viznog režima menadžment B&H Airlinesa očekuje da će ljetna sezona biti jača nego ikad i da će putnici iz BiH prema navedenim zemljama putovati više, te da će očekivani broj putnika biti za 30 posto posto veći nego u prethodnim godinama", kazao je Hrapović.