biznis
837

Avion Bosnian Wand Airlinesa prvi put sletio na Sarajevski aerodrom

Piše: Ermina Skorupan-Husejnović
Avion na pisti sarajevskog aerodroma (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Avion kompanije Bosnian Wand Airlines je večeras prvi put sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, a tim povodom je upriličeno druženje s novinarima i predstavnicima turističkih agencija.

Sutra je planiran prvi let ove aviokompanije iz Sarajeva za Štokholm. Zapošljavaju 50 osoba iz BiH, a za sada će sa sarajevskog aerodroma letjeti samo jedan njihov avion.

Destinacije prema kojima će direktno letjeti iz Sarajeva su Atina, Štokholm, Bejrut, Geteborg, Amsterdam i Džeda.

Haris Čoloman, menažder u ovoj kompaniji, kazao je da će u narednom periodu letjeti jedan avion ali i da će se u zavisnosti od potreba, prodaje i zainteresiranosti građana raditi na tome da se uvede više aviona.

"Za sada letimo sa jednim avionom i samo sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu što se tiče BiH, ali jedan od naših ciljeva za naredni period je povećanje ponude i razvijanje mreže u Evropi. Potom ćemo krenuti i u prekookeanske letove i to iz Sarajeva u Amsterdam, a iz Amsterdama preko okeana", kazao je Čoloman.

Predstavnici medija i turističkih agencija su večeras imali priliku ući u avion Bosnian Wand Airlainesa i uvjeriti se u moderan dizajn interijera i udobnost koji on nudi za putnike.

Inače, ova kompanija je pripremila specijalnu ponudu Happy January 2015. u okviru koje će se karte moći kupiti po sljedećim cijenama: Atina – 145 eura, Amsterdam – 165 eura, Geteborg – 185 eura i Štokholm – 199 eura.