Proizvodnja IT terminala
0

Austrijska firma otvara pogon kod Bosanskog Broda

FENA
Aleksandar Džombić
Aleksandar Džombić
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić razgovarao je danas s predstavnicima kompanije “Anton Paar” iz Austrije o mogućnostima ulaganja ove kompanije u RS.

Predsjednik uprave ove austrijske firme Fridrih Santner je istakao da su odlučni da izgrade pogon za proizvodnju vrhunskih instrumenata za mjerenje i laboratorijske instrumente za potrebe industrije i istraživanja, u naselju Sijekovac kod Bosanskog Broda. U planu je zapošljavanje 40 radnika, a početak proizvodnje je planiran za januar naredne godine, saopćeno je iz antitetske vlade.

Džombić je naglasio da je Vlada RS-A spremna da, sa svim svojim resursima, podrži ovaj projekat kao i sve druge projekte koji obezbjeđuju nove investicije i nova radna mjesta.

Predstavljajući kompaniju Fridrih Santner je rekao da se bave proizvodnjom vrhunskih instrumenata za mjerenje i laboratorijske instrumente za potrebe industrije i istraživanja. Pojasnio je da proizvode IT terminale za željeznički i aviosaobraćaj, a osposobljeni su i za potrebe elektroindustrije i medicine.