Takmičenje na Bjelašnici
0

Anesa Hanjalić najbolja menadžerka na skijama

Sarajevo-x.com
Anesa Hanjalić
Anesa Hanjalić
U subotu, 13. februara, na Bjelašnici je održano 7. Međunarodno takmičenje menadžera u skijanju "Audi Race 2010.", na kojem je učestvovalo 58 takmičara iz 44 kompanije.

Vožene su dvije veleslalom trke, a takmičari su bili podijeljeni u tri kategorije: menadžeri do 50 godina, preko 50 godina i dame.

U konkurenciji dama pobijedila je Anesa Hanjalić iz Fabrike duhana Sarajevo, koja već drugu godinu zaredom osvaja prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Elmi Hadžibegić (Unilever), a treće Martini Keškić (BH kontakt).

Muđu takmičarima starijim od 50 godina najbolje vrijeme imao je Ferid Huseinbegović (FM Zdravstvo), a slijede ga Temudžedin Borovac (Poliklinika B.) i Branko Marić (Advokatura Marić).

Kad su u pitanju menadžeri mlađi od 50 godina, tu je prvo mjesto osvojio Samir Smajić (COMPREX), drugo Karl Heinz Dobnigg (Raiffeisen banka), a treće Haris Pinjo (Cisco).

Ova manifestacija ima za cilj afirmaciju Bjelašnice i skijanje u Bosni i Hercegovini, te iz godine u godinu privlači sve veću pažnju, kako kompanija, tako i gledalaca.