biznis
310

Ambasador Velike Britanije čestitao Bukviću na nagradi "Best Banking CEO B&H 2014"

Klix.ba
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson čestitao je direktoru BBI banke Ameru Bukviću na prestižnoj nagradi "Best Banking CEO B&H 2014".

Riječ je o priznanju za najboljeg menadžera u oblasti bankarstva u BiH koje svake godine dodjeljuje vodeći finansijski portal "Global Banking & Finance Review" iz Velike Britanije. Finansijski stručnjaci ocjenjivali su strateške i inovativne pristupe u bankarstvu i ovo priznanje dodjelili su direktoru BBI banke.

"Gospodin Amer Bukvić je respektabilan poduzetnik u Bosni i Hercegovini čije inovativne poslovne sposobnosti i vodstvo daju odlične rezultate. Pod njegovim vodstvom Banka je povećala svoj tržišni udio u svim segmentima poslovanja, te ostvarila porast aktive i depozita. Njegova inovativna i strateška vizija BBI nije strogo vođena komercijalnim bankarskim principima. Takav razvojni pristup daje dobre rezultate, kako u poslovnom domenu, tako i u društveno odgovornom poslovanju kroz organizaciju dodjele stipendija i Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije", stoji, između ostalog u obrazloženju nagrade.

Ambsador Ferguson izrazio je podršku Sarajevo Buisness Foruma koji će se 13. i 14. maja održati u glavnom gradu BiH. Razgovarano je o učešću britanskih stručnjaka na SBF panelima o temama "IT industrija i poduzetništvo", "Proizvodnja zdrave hrane" i "Edukacija i obrazovanje".

Tokom susreta sa britanskim ambasadorom razgovarano je o mogućnostima jače saradnje Ambasade i BBI banke naročito na polju edukacije i razvoja poduzetništva. Inače, BBI banka već drugu godinu u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Sarajeva i britanskim Boltonskim univerzitetom realizira master program Islamsko bankarstvo u BiH.