biznis
0

Aluminiju isporučeno obnovljeno vozilo za prijevoz anoda

FENA
Iz Tehničkog remontnog zavoda u Hadžićima danas je Aluminiju isporučeno potpuno obnovljeno vozilo za prijevoz anoda, jedno od takva tri koje mostarska tvornica posjeduje, a koja su starija od trideset godina, priopćeno je iz Aluminija d.d. Mostar.

"Naša su tehnološka vozila, poglavito ona za prijevoz tekućega metala i anoda, aktivna u tri smjene, često u ekstremnim uvjetima pa su kvarovi očekivani i razumljivi. Sva tri vozila za prijevoz anoda bila su u lošemu stanju, a samo jedno novo vrijedi oko 650 hiljada KM te se, sukladno trenutačnim okolnostima poslovanja, išlo na cjelokupnu obnovu jednoga od njih.

No, osim što je u cijelosti obnovljeno, vozilo je ujedno i prilagođeno za prihvat anoda veće duljine, jer su nam postojeća vozila izrađena za prihvat anode najveće duljine do 1450 mm, a sada moraju raditi s anodama duljine 1604 mm. Tim izmjenama postižemo veću operativnost vozila, a njegova nas je obnova stajala tek nekih 20 posto iznosa u odnosu na novac koji bismo izdvojili za kupnju novoga", pojasnio je dr. Josip Đogić, direktor Sektora radionica i prijevoza, koji ističe kako će tokom 2012. Aluminij dati na obnovu još jedno takvo vozilo iz svojega parka tehnoloških vozila.

"Slijedeći pozitivna iskustva drugih tvornica aluminija, uvijek radeći na optimizaciji troškova, u posljednjih je nekoliko godina više nego udvostručen proizvodni asortiman dijelova koji nastaju u našim radionicama, dok su jedinične cijene višestruko smanjene", dodao je direktor Đogić, u čijemu su sektoru uposlena 93 djelatnika, raspoređena u više odjela, sukladno specijaliziranim poslovima (strojarska radionica, elektro-radionica, hidraulična radionica, servis tehnoloških vozila, unutarnji prijevoz i alatnica), stoji u priopćenju.