biznis
0

"Aluminij" povećava isporuke domaćim prerađivačima

FENA
Mostarski "Aluminij" ove će godine domaćim prerađivačima isporučiti 35 000 tona aluminijskih legura i proizvoda, čime se ispunjava dio vizije o zaokruživanju tehnološkog procesa prerade metala unutar Bosne i Hercegovine i jačanja njezina ukupnog gospodarstva, stoji u priopćenju iz te tvrtke.

Domaći prerađivači aluminija koji dobivaju metal iz tvornice "Aluminij" imaju iznimno dobru višegodišnju suradnju i, što je najvažnije, sigurnu isporuku ovoga traženog metala. Ovu činjenicu domaći su prerađivači aluminija u BiH prenijeli i čelnicima Vlade Federacije BiH na čelu s premijerom gosp. Nedžadom Brankovićem i dopremijerom Vjekoslavom Bevandom te gosp. Gavrilom Grahovcem i čelnicima federalne Gospodarske komore na sastanku, koji je 21. siječnja ove godine održanom u sjedišti Vlade FBiH u Sarajevu.

Tada su najznačajniji aluminijski prerađivači u Bosni i Hercegovini FEAL Široki Brijeg, FE-AL Mostar, Alpro Vlasenica, Alloy Wheels i Kapis Tomislavgrad potvrdili stratešku povezanost s mostarskim "Aluminijem".

"Aluminij" je s rastom vlastite proizvodnje, kontinuirano u posljednjih deset godina, povećavao isporuku toga metala domaćim proizvođačima. Usto, bio je i tehnička potpora za razvoj ovih tvrtki.

Domaći proizvođači potvrdili su da je kvaliteta aluminija iz mostarske tvornice iznad svjetskog prosjeka, a cijena iznimno povoljna i da im omogućava daljnji razvoj i ulaganja u nove pogone.

Prerađivačima Aluminija, kako stoji u priopćenju, nije cilj baviti se lohn poslovima i biti preprodavači ovoga metala, nego će nastaviti s ostvarivanjem vizije stvaranja aluminijske regije iskoristivši potencijale koji im se nude.

Širiti proizvodnju i tržište i otvarati nova radna mjesta te jačati gospodarsku poziciju BiH, zajednički je cilj menadžmenata domaćih prerađivača aluminija, stiji na kraju priopćenja.