Nova obilježja i veća sigurnost
0

Alarm West mijenja naziv u Securitas BH

Piše: N. G.
Foto: Sarajevo-x.com
(Foto: Sarajevo-x.com)
Zaštitarska agencija Alarm West Group d.o.o. (AWG) iz Sarajeva je krajem prošle godine postala dio velike porodice Securitas AB, globalnog preduzeća za zaštitu ljudi i imovine, i nakon četiri mjeseca usklađivanja standarda AWG-a sa standardima Securitasa, AWG d.o.o. će promijeniti svoj naziv u Securitas BH d.o.o.

Tim povodom u Sarajevu je održan radni ručak kojem su prisustvovali predsjednik Securitasa za Evropu Bart Adam, predsjednik Securitasa za istočnu Evropu Pawel Rafalski i predsjednik Securitasa BH Mirsad Ćatić.

Uz novo ime, Securitas BH će napraviti i izmjenu vizuelnog identiteta, koja će obuhvatiti kompletnu zamjenu knjiga standarda, a sastavni dio ove tranzicije će biti i promjena obilježja na objektima u kojima su smještene centrala i poslovnice, vozilima (intervencijskim i blindiranim vozilima), uniformama, obilježavanja na objektima koja su pod zaštitom AWG-a/Securitasa BH i svim drugim elementima koji čine vizuelni identitet.

Svaka izmjena bit će usklađena sa vrhunskim globalnim standardima dobijenim od Securitasa AB.

Izmjenom imena, brenda, vizuelnog identiteta AWG/Securitas BH će zadržati sve vrijednosti koje su na lokalnom nivou doprinijele poslovnom ugledu i identitetu Alarm West grupe i njenih agencija, a svojim kvalitetima će dodati sva iskustva i mogućnosti koje nudi svjetski priznat brend Securitas, rečeno je na radnom ručku.

Securitas BH uložio je sredstva u kupovinu Spinnaker kofera za transport novca koji garantuju maksimalnu zaštitu, koji su i prikazani na upriličenoj demonstraciji.

Spinnaker koferi imaju mehanizam koji u slučaju nasilnog otvaranja pušta neperivu tintu i time neutralizira novčanice.

Alarm West Group iz Sarajeva je grupacija koja ujedinjuje rad više agencija za zaštitu lica i imovine.

Securitas AB je kompanija za zaštitu osnovana u Švedskoj 1934. godine. Do danas je svoje poslovanje proširila na 45 zemalja u svijetu sa preko 280.000 zaposlenih.

Klijenti Securitasa su od malih prodavnica iz susjedstva do velikih multimilionskih međunarodnih kompanija na teritorijama Sjeverne Amerika, Evrope, Latinske Amerike, Azije, Bliskog istoka i Afrike. Securitas pruža i usluge zaštite nuklearnih centrala, aerodroma i aviona, bolnica i škola, pa čak i zaštite lokalnih izvršilaca zakona. Globalno učešće Securitasa na tržištu u sektoru sigurnosti je oko 11 posto, a ukupni obrt ovog preduzeća iznosi preko 6,2 milijardi eura.