biznis
0

ABS Banka s novim vizuelnim identitetom

Sarajevo-x.com
Danas je u Sarajevu održana press konferencija u povodu predstavljanja novog vizuelnog identiteta ABS banke, koja je od januara 2007 godine u većinskom vlasništvu Steiermärkische Sparkasse bank.

Steiermärkische Sparkasse je prisutna na tržištu Jugoistočne Europe i dio je uspješne Austrijske Erste banke i grupe Štedionica. Kao takva u Austriji i Jugoistočnoj Europi pruža usluge za 15 miliona klijenata. U januaru 2007 Steiermärkische Sparkasse postaje glavni dioničar ABS Banke d.d.Sarajevo. U međuvremenu udio raste na 60,97%.

Franz Kerber, član uprave Steiermärkische Sparkasse je istakao: “Vizije bez granica - predstavljaju osnovu za uspjeh u intenacionalnom poslovanju naše Sparkasse. Sa ABS Bankom smo napravili važan korak ka većoj prisutnosti na tržištima bivše Jugoslavije”.

Steiermärkische Sparkasse u Bosni i Hercegovini

ABS Banka će u narednom periodu koristiti novi logo koji je usklađen sa korporativnim dizajnom Steiermärkischen Sparkasse. Na ovaj način, ABS Banka ukazuje na jedinstvo i usku povezanost sa većinskim vlasnikom. S novim dizajnom će biti napravljeni i prvi koraci ka zajedničkom nastupu na tržištu. Sparkasse je pri tome vrlo snažan, solidan partner iz velike internacionalne grupe Štedionica. Nakon velikog broja internih projekata, izmjena logotipa ABS banke bio je logičan korak u nastupanju ABS Banke. Paralelno s postojećim izmjenama vizuelnog identiteta ABS Banka se razvija u jakog finansijskog uslugodavca koji nudi raznovrsnu paletu proizvoda tipičnih za Sparkassu.

Snažan kapital i nova paleta proizvoda

ABS banka je sa najvećim bankovnim institutom na jugu Austrije pronašla partnera sa velikim kapitalom koji će svoj “Know how” staviti na raspolaganje i omogućiti da ABS Banka postane stabilna, konkurentna i uspješna banka u Bosni i Hercegovini. Steiermärkische Sparkasse će kroz refinansiranje ABS Banci omogućiti da svojim klijentima ponudi široku paletu dugoročnih kredita. U ponudi će se također naći i dva nova kreditna proizvoda s depozitom po posebno prihvatljivim uvjetima.

Novo: S Leasing se otvara u Sarajevu

Steiermärkische Sparkasse godinama uspješno radi leasing poslovanje u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Imajući u vidu da je leasing način finansiranja na rastućim tržištima izuzetno dobar način poslovanja, zajedno sa ABS Bankom osnovan je i S Leasing d.o.o. Sarajevo – leasing kompanija, kojim je ABS Banka proširila svoju paletu proizvoda.

Katarina Sabol,direktorica S Leasinga na press konferenciji je istakla: ” Leasing sa sobom donosi poreske olakšice te omogućuje klijentima veliku dozu fleksibilnosti s obzirom na trenutnu likvidnost klijenata.S Leasing će kao i u drugim zemljama bit jedan kompetentan partner koji brzo donosi odluke pod povoljnim uvjetima”.

Zajedno uspješno u budućnost

ABS Banka planira velike investicije u širenje svoje poslovne mreže a samim time će zasigurno obezbijediti stvaranje novih sigurnih radnih mjesta što ujedno potvrđuje da Steiermärkische Sparkasse želi dugoročno podržati razvoj Bosne i Hercegovine. U prilog tome ide i činjenica da Steiermärkische Sparkasse ostvarenu dobit planira reinvestirati u dalji razvoj ABS banke.

Direktor ABS banke gospodin Adnan Zukić je istakao:“ ABS banka će u narednom periodu biti još uspješnija jer će joj to omogućiti partnerski odnos sa Steiermärkische Sparkasse. Naš partnerski odnos, baziran je na visokom stepenu uzajamnog povjerenja, što će u svakom slučaju omogućiti ABS banci da se u narednih nekoliko godina svrsta u TOP 5 banaka u Bosni i Hercegovini”.