Zenica
0

679 izlagača iz 32 države na sajmu ZEPS

FENA
Predstavnici Poslovnog sistema RMK-a koji je organizator generalnog bh. sajma ZEPS danas su na pres-konferenciji informirali da će se na 15. sajmu ZEPS 2008. od 7. do 12. oktobra predstaviti 679 izlagača iz 32 države.

Izložbeni sajamski prostor na Kamberovića polju zauzima više od 25.000 m2, što je za šest posto više u odnosu na ZEPS 2007.

"ZEPS je bez konkurencije centralni godišnji poslovni događaj u našoj državi. O tome govore svi parametri, koji su u stalnom rastu. Prema anketi urađenoj među učesnicima prošle godine 9,9 posto učesnika je sklopilo poslovne ugovore, 17,8 posto učesnika potpisalo je predugovor, a 69,9 posto učesnika uspostavilo je poslovni kontakt", izjavila je Dževdana Hukeljić, direktorica marketinga Poslovnog sistema RMK-a.

Na 15. sajmu koji će 7. oktobra u 11 sati otvoriti Milan Lovrić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, bit će deset kolektivnih izložbi, s obzirom na to da Hrvatska ima jednu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, a drugu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Prvi put na sajmu će se kolektivno predstaviti 25 kompanija iz Islamske Republike Iran.

"Ovogodišnji sajam održava se u poboljšanim uvjetima. Osim sajma razvili smo još nekoliko potprojekata, a koliko interes učesnika vlada za sajam, najbolje govori podatak da su svi smještajni kapaciteti u Zenici i nekim susjednim gradovima odavno popunjeni", izjavio je Abdulah Serdarević, generalni direktor Poslovnog sistema RMK-a.