biznis
0

16. novembra otvaranje novog ComTrade centra u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Nakon 15 godina uspješnog poslovanja u 12 zemalja, ComTrade Group je i zvanično otvorio svoja vrata u Bosni i Hercegovini.

U julu ove godine, NTCHS, koji je do sada djelovao kao članica ComTrade Grupacije i u 7 godina dosegao status jedne od najuspješnijih IT kompanija na tržištu, je stavljen pod okrilje bh. Grupacije, uz jednako uspješne kompanije – DNC Spinnaker i CT Retail Division.

Otvaranje vrata, u pravom smislu te riječi, Grupacija planira 16.11.2006., u 12 sati, kada će svečano biti otvoren Tehnology center, poslovna zgrada ComTrade Grupe.

Radi se o zdanju sa skoro 4000 m2 prostora, unutar koje će biti smještene sve kompanije korporacije ComTrade. Zgrada je jedinstvena u regionu po svojim tehničkim karakteristikama na prvom mjestu, a svakako i zbog dizajna. Zamišljena kao moderan poslovni centar koji sublimira sva dostignuća IT tehnologije, primjereno oblasti u kojoj Grupacija djeluje, Technology center će i doslovno imati karakter „otvorenih vrata“: svi zainteresovani, na prvom mjestu mladi, fakultetski obrazovani ljudi, koji imaju ideju koju žele realizirati uz pomoć stručnjaka, ili žele sudjelovati u projektima Grupacije, dobrodošli su. U narednoj godini, ova će ideja biti podignuta na viši nivo. Naime, u Technology centru su planirani određeni periodi, posvećeni isključivo mladima i imati će univerzitetski karakter. Cijela ideja Technology centra ima podršku šire lokalne zajednice i OHR-a, Visokog predstavnika, gdina. Swartz-Schillinga i Ekonomskog odjela.

Projekat je vrijedan 14 miliona KM i koncipiran je na način da bude benefit za makro okruženje, tim prije što doprinosi i regionalnom image-buildingu ukupnog bh. IT tržišta.