Raiffeisen banka
0

10.000 KM udruženju osoba sa Downovim sindromom

Sarajevo-x.com
Povodom pravoslavnog Božića Raiffeisen banka je Udruženju za zaštitu prava osoba sa Downovim sindromom Banja Luka uručila donaciju u iznosu od 10.000 KM. Ovo je nastavak projekta darivanja ustanova čiji su štićenici djeca i najosjetljivije kategorije stanovništva, a koji Raiffeisen banka već tradicionalno provodi povodom vjerskih i novogodišnjih praznika u BiH, saopćeno je iz ove banke.

"Kao i prethodnih godina, i ove smo povodom praznika odlučili pomoći najugroženijim. Našu donaciju povodom pravoslavnog Božića usmjerili smo Udruženju za zaštitu prava osoba sa Downovim sindromom u Banjoj Luci, sa uvjerenjem da će je iskoristiti za poboljšanje pozicije njihovih štićenika. Naša odluka da umjesto čestitki klijentima, uručimo donacije institucijama koje vode računa o djeci i osobama kojima ja pomoć najpotrebnija, rezultat je našeg opredjeljenja da djelujemo kao društveno odgovorna kompanija", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

Djelujući kao društveno odgovorna kompanija, Raiffeisen banka kontinuirano podržava različite projekte iz oblasti humanitarnog djelovanja.