Sarajevo
0

1. i 2. decembra sajam poslova "JobFair 08"

FENA
Studentska organizacija EESTEC LC Sarajevo organizuje sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta pod nazivom "JobFair 08 – Iskoristi svoju šansu", 1. i 2. decembra na Elektrotehničkom fakultetu.

Osnovni cilj sajam je promocija i razvoj kontakata između studenata i profesionalaca u tehničko-tehnološkim oblastima. Razmjena ideja i iskustva iz oblasti elektrotehnike i kompjuterskih nauka, te unapređenje tehničkog znanja studenata bit će omogućeno putem stručnih radionica, razmjene, stručne prakse i drugih aktivnosti.

EESTEC LC Sarajevo će putem sajma omogućiti kontakt kvalitetnih, obrazovanih i sposobnih mladih ljudi sa vodećim kompanijama iz struke kojima je takav kadar potreban.

Bitan aspekt ovog projekta je formiranje jedinstvene baze podataka zainteresovanih studenata, kako bi internacionalne i domaće kompanije mogle lakše pronaći i specijalizirati studente u vrhunske inžinjere kroz rad u njihovom poslovnom okruženju.

U okviru sajma poslova stručnjaci u oblasti lične afirmacije održat će predavanja koja će studentima pomoći da efikasnije predstave svoje lične kvalitete poslodavcima.

Studentima će biti predstavljene i mogućnosti pokretanja, kao i uspješnog razvoja sopstvenog biznisa.