GRAS
0

1,5 miliona eura za rekonstrukciju tramvaja

FENA
Direktor preduzeća GRAS Sarajevo Šaćir Boškailo i direktor Češke razvojne agencije Petr Jelinek potpisali su danas u ovom preduzeću Memorandum o razumijevanju za projekt "Rekonstrukcija tramvaja", za čiju će realizaciju vlada Češke Republike izdvojiti oko 1,5 milion eura u vidu materijala, rezervnih dijelova i tehničke pomoći.

Planirano je da se u okviru tog projekta generalno remontuju obrtna postolja tramvaja i pet trodjelnih tramvaja ČKD. Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 4,5 miliona KM, a realizirat će se u periodu 2008.-2010. Obaveza preduzeća GRAS je plaćanje carine za donirani materijal i rezervne dijelove te remont vozila.

Ambasador Češke Republike u BiH Jiri Kudela pozdravio je potpisivanje Memoranduma i podsjetio na dugogodišnju uspješnu saradnju i podršku Češke u revitalizaciji voznog parka GRAS-a.

-Naš je cilj da se, u skladu s planom poslovanja GRAS-a koji je prihvatila Vlada KS-a, do 2010. godine pedeset posto revitalizira vozni park ovog preduzeća - kazao je premijer KS-a Samir Silajdžić koji je s ministrom saobraćaja Mihajlom Krmpotićem prisustvovao potpisivanju Memoranduma.