auto
0

West Race Day u Sarajevu

AutoOnline
U petak je na prostoru kartodroma Zetra održan dugo najavljivani West Race Day.

Današnja manifestacija je zvanično počela u 14:00 sati, iako su se učesnici i novinari okupili znatno ranije, a ionako vruću atmosferu je zagrijalo sunce koje je temperaturu uz stazu diglo na oko 30 stepeni Celzijusa.

West Race Day je počeo kratkom press konferencijom, na kojoj je sve novinare i prisutne o rasporedu događanja upoznao gospodin Denis Misković. On je istaknuo da se pred odabranih 109 kandidata nalazi zaista težak ispit, ali da je nagrada i više nego vrijedna truda. Naime najbolji sa današnje trke će se plasirati u dalje takmičenje, koje će se završiti i vožnjama bolida kao što su Mercedes C55 AMG, te Formule Renault, a najsretniji, koji bi kao što se svi nadamo mogao biti i predstavnik Bosne i Hercegovine, će doviti ekskluzivnu i jedinstvenu priliku da iskusi vožnju vožnju McLaren-Mercedesovog bolida Formule 1, i to ne bilo kojeg, nego upravo zadnje verzije, kojom se trenutno u šampionatu F1 takmiče Kimi Raikonen i David Coulthard.

Nakon ispitivanja vozačkih kvaliteta i poznavanja Engleskog jezika odabrano je sedam najsretnijih kandidata koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Austriji, a to su:

  1. Omar Pamuk
  2. Esad Sijerčić
  3. Haris Fetahović
  4. Sead Preljević
  5. Haris Kadenić
  6. Ermin Tirso
  1. Esad Zejnilagić