Otkriveni novi detalji
0

VW Golf VII će imati snažne motore i naprednu tehnologiju

Sarajevo-x.com
Volkswagen Golf VII
Volkswagen Golf VII
Na internetu se u posljednje vrijeme pojavljuje sve više informacija o VW Golfu VII.

Magazin Autocar piše da će novi Golf biti dostupan s različitim motorima uključujući 1,4-litarski benzinski motor sa turbopunjačem, koji isporučuje 138 KS, kao i 2,0-litarski dizel motor sa 181 KS i 379 Nm obrtnog momenta. GTD verzija će imati dvosturki turbopunjač za povećanje snage motora na 220 KS.

Suprotno prethodnim izvještajima, u magazinu se navodi da će GTI verziju pokretati 2,0-litarski benzinski motor sa 260 KS. Ukoliko bude tako, to će biti veliko poboljšanje u odnosu na trenutni model čiji motor isporučuje 207 KS. Novi GTI će imati novi VAQ elektronski kontrolirani prednji diferencijal koji je prototipu omogućio da stazu Nurburgring pređe osam sekundi brže u odnosu na prototip bez korištenog diferencijala.

Spekuliše se i o plug-in hibridnoj verziji sa motorom od 248 KS, koja će na 100 pređenih kilometara trošiti 5,6 litara goriva.

Jedna od varijanti Golfa VII će imati i aluminijski pod, prtljažnik i okvir vjetrobranskog stakla. Još uvijek nije poznato koji će to model biti, ali se spekuliše da se radi o hibridu ili modelu GTI.

Kupci će opciono moći dobiti aktivni cruise control, poluautonomni sistem za parkiranje i infotainment sistem sa ekranom veličine osam inča. Može se očekivati i pogon na sva četiri točka, kao i poboljšani adaptivni amortizeri.