Izbor čitatelja Sarajevo-x.com
0

Volvo S60 trenutno u vodstvu za bh. auto godine

Sarajevo-x.com
Foto: ProAuto
Foto: ProAuto
Kao što smo već najavili, 1. februara ove godine u organizaciji Udruženja automobilskih novinara u BiH (UAN BiH) održat će se centralna manifestacija dodjele nagrada za bh. automobil 2011. godine. Sarajevo-x.com, kao član UAN-a BiH, omogućava svojim posjetiocima da prema svom mišljenju odaberu automobil godine.

Od trenutka kada je 18. januara ove godine postavljena anketa na kojoj vi kao posjetilac internet portala Sarajevo-x.com možete glasati za automobil godine u BiH, svoj glas je dalo oko 3.500 posjetilaca. Prema trenutnim rezultatima, Volvo S60 je u vodstvu ispred Audija A1 sa pet posto više glasova, dok su ostali kandidati u većem zaostatku.

Ova anketa će biti aktivna do 12:00 sati 1. februara, kada će uvečer i zvanično biti proglašen automobil godine u BiH prema izboru UAN-a, ali će i favorit posjetilaca Sarajevo-x.com dobiti posebnu nagradu javnosti.

Do tada ima sasvim dovoljno vremena da svojim učešćem promijenite trenutni poredak u anketi i budete dio izbora najboljeg automobila u Bosni i Hercegovini.

U godini koja je prethodila bh. tržištu je predstavljeno jako malo novih automobila. Dodatno tome ni svi koji su predstavljeni nisu ispunili ostale uslove. Ipak, prema nominacijama, u finalni krug za glavnu nagradu “Automobil 2011. godine” ušli su sljedeći kandidati: Audi A1, Nissan Juke, Hyundai ix20, Renault Fluence, Volvo S60 i Chevrolet Spark.

Izbor se vrši prema ustaljenim pravilima. Da bi jedan automobil mogao biti kandidovan za Izbor automobila godine, potrebno je da zadovoljava nekoliko uslova, od kojih su najvažniji ti da je u toku godine koja je prethodila promovisan na bh. tržištu, te da ga je najmanje 80 posto članova žirija imalo na testu u toku godine.

Pored nabrojanih nagrada i nominacija, nagrade će biti dodijeljene i u kategorijama “Best Buy automobil 2011. godine”, “Terenac/SUV 2011. godine”, “Privredno vozilo 2011. godine”, “PR 2011. godine”, “Menadžer 2011. godine” i novouspostavljena nagrada “Eko automobil 2011. godine”.

Članovi žirija i mediji koji učestvuju u izboru su: Seid Teftedarija (Hayat TV), Siniša Bajić (Autoshop magazin - TV i print), Jasmin Mržljak (Auto Plus), Almir Grebović (ProAuto - print i Internet), Muamer Tanović (Dnevni avaz), Aleksandar Novaković (Glas Srpske) i Elvir Zubović (Internet portal Sarajevo-x.com). U Izbor će biti uključen i čitav niz ostalih elektronskih i printanih medija u cijeloj BiH, čiji predstavnici nisu direktno članovi žirija.